duminică, 9 ianuarie 2011

Somn...


Ascult Norah Jones. Îmi destinde sufletul chircit.


Dacă închid ochii, mă aştept să mă trezesc pe scaunul din dreapta al maşinii, gonind pe autostradă într-o noapte indigo de vară.

M-aş trezi speriată că totul e un vis, şi m-aş uita împrejur ca să mă asigur că ceea ce trăiesc e adevărat, oricât de ireal de frumos ar părea.

Aş fi încălţată în sandalele cu cataramă pe gleznă, care ar fi prăfuite după o zi întreagă de vizitat oraşe şi locuri pe care nu visam să le văd, aud, miros, pipăi sau gust recent.

Pielea mea ar fi arămie, iar părul puţin decolorat de soarele mediteranean. Nasul -penibil- pistruiat.

Probabil că aş fi obosită de atâtea minuni – prea mult frumos poate fi copleşitor pentru un suflet neobişnuit cu asta.

Da, aşa ar fi. Norah Jones ar cânta în fundal, în timp ce pe geamul maşinii nu aş putea desluşi decât contururi vagi şi stele, undeva departe.


“The moon’s come and gone, but a few stars hang on to the sky…”


“Dormi” ar spune chipul drag, zâmbitor, şi mi-ar aşeza o mână pe genunchi, protector si alintător. “Mai avem mult până la hotel”. Apoi mi-ar zâmbi din nou, inconfundabil. Iar toată sperietura s-ar topi pur şi simplu, sufletul s-ar aşeza din nou la locul lui.

Ascultătoare, aş adormi liniştită.

“The wind’s runnin’ free, but it ain’t up to me to ask why..”


Ce bine e când ai pace în suflet! Să poţi visa şi să îţi dai seama că visul nu e nici pe jumatate la fel de frumos ca realitatea! O realitate în care moţăi pe cântecele Norei Jones, având un suflet bun alături, ca mai apoi să adormi între cearşeafurile bogate si răcoroase dintr-un hotel cochet, cu zâmbetul bronzat pe buze.


“Noapte bună”- ar zice din nou. Şi m-ar lua de mână, să mă adâncesc în somn fără nicio grijă, fără să fiu singură pe lume.



Asculta mai multe audio diverse

">

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mie imi place nasul ala pistruiat :>

Web Design spunea...

Un articol foarte interesant. De asemenea si blogul este frumos si am gasit o groaza de lucruri interesante. Merita sa-l adaug in bookmark. Tine-o tot asa si te voi vizita in fiecare zi. :)

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords