marți, 16 februarie 2010

"Eu insa-n fata normei nu ma-nchin"



-Ai sa pierzi un om caruia chiar ii pasa de tine!
-...
-Ai sa ramai singura! Singura de tot!
-...
-Nu esti dispusa sa faci atata lucru pentru mine???
-...
-De ce naiba taci? Nu-ti pasa de loc ca plec?
-...
-Habar nu ai ce vei pierde daca te comporti ca un copil de 2 ani!
-...
-Crezi in niste prostii! Lucrurile pe care tu le consideri reale si la care visezi, nu exista! Crezi in niste prostii, ti-am zis! Asculta-ma bine, nu o sa ti se intample nimic din ceea ce iti doresti!
-...

O privi o clipa. In privire ii scaparau fulgere.

Pleca, trantind usa in urma lui.

Ana ramase singura in sufragerie. Soarele abia rasarea si zgomotele orasului incepeau sa fie tot mai clare.
Isi desfacu parul lung, uitandu-se in oglinda.
Sa stii ca eu cred. Eu cred in ceea ce simt. Sa te ia naiba!” murmura incet, si doua lacrimi mici i se prelinsera pe nesimtite pana in coltul gurii.


Cine sunt oamenii care apar peste noapte in viata noastra, spunandu-ne ca lucrurile in care credem sunt niste tampenii? Cu ce drept ne dau lumea peste cap, cu ce drept incearca sa ne impuna valorile si credintele lor? Au ei dreptul de a ne dirija viata, de a ne spune ca ceea ce noi consideram ca fiind real si valoros este doar o himera?
Ei bine… NU!

Tu ai invatat sa simti viata cu inima ta. Tu ai invatat ce iti face bine, tu ti-ai dat seama ce iti doresti. Ti-ai stabilit obiectivele si necesitatile si iti aranjezi viata in functie de ele. Doar pentru ca ele nu coincid cu obiectivele altora, nu renunta la visele tale!

Doar pentru ca cineva, sub pretextul unei false dorinte de a-ti face bine, te manipuleaza si te santajeaza emotional, nu trebuie sa te dai batut.

Doar pentru ca altii au alte dorinte, alte credinte, si incearca sa iti explice “cum se face”, nu pune armele jos!

Doar pentru ca o frustrata a zis odata ca “toti barbatii sunt niste porci”, nu inseamna ca acest lucru este si adevarat.

Doar pentru ca cineva a zis demult, ca Pamantul este plat, asta nu a fost neaparat si bine.

Doar pentru ca a existat o persoana care a declarat sus si tare ca toate femeile inebunesc cand vad capacul de la toaleta ridicat, nu inseamna ca toate sotiile din lume isi bat sotii cu mopul cand ei uita nenorocitul de colac sus.

Doar pentru ca o persoana ti-a zis candva ca procedezi gresit, nu inseamna ca a avut dreptate.

Cine e in masura sa iti explice “cum se face?” Tu ai modalitatea ta proprie de a te exprima. Tu ai stilul tau unic si irepetabil de a gasi solutii noi la probleme vechi.

Te vei ascunde pentru ca ti se spune ca esti incapabil? Sau vei demonstra de ce esti in stare?


Vei ramane si in sambata aceasta in casa, pentru ca nu ai destui bani ca sa te poti distra? Sau iti vei aminti de prietenii tai si te vei duce sa te simti bine langa ei, chiar fara sa cheltuiesti milioane intr-o noapte?

Vei sta in casa pentru ca un tampit ti-a spus ca esti grasa, si acum te vezi urata? Sau te vei ingriji de corpul tau, perfectionand si indulcindu-ti fizicul cu un interior luminos si cald?


Astea sunt deciziile tale. In viata nu vei intalni doar oameni binevoitori. Nu vei fi primit cu bratele deschise, cu flori si cu bomboane peste tot.
Dar indiferent de fus orar, anotimp sau loc, te ai pe tine. Fa pace cu tine, ca sa poti gasi pacea in ceilalti. Te-ai dezechilibrat cumva? Nu-i nimic, nu-i nimic.
Linsiteste-te, inspira adanc si da-ti voie sa te opresti cand simti ca nu mai faci fata. Adu-ti aminte cine ai fost, ce ai vazut si ce ai invatat, uita-te unde esti acum si priveste apoi inainte.
Care e destinatia ta? A, da. Uite, cand te-ai potolit putin, ceata s-a destramat. Ai vazut din nou pe harta ta destinatia. Poate vei incurca ruta, poate te vei invarti in cerc intr-un oras prea mare, poate uneori vei intarzia pe drum. Se intampla. Oricum, daca vei vrea si cand vei vrea, te vei sui din nou la volan, muncind zi si noapte pentru destinatia ta: cariera ta, casnicia ta fericita, familia pe care o vei intemeia, prietenii tai.

Sa ai un drum bun spre tine insuti! Sa ai un drum bun spre ceea ce iti doresti! Ne vedem... poate vom calatori impreuna :)


P.S. Aaaa… si referitor la individul din povestea de mai sus. El apartine de categoria “te voi lovi unde te doare, te voi atinge unde stiu ca pot, te voi imblanzi eu pe tine ca sa faci exact ce vreau eu”.
Ha, ha. Pariu ca nu?

Niciun comentariu:

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords