vineri, 5 martie 2010

Cu drag, pentru femeile care au inteles...


O vezi miscandu-se prin casa, serioasa in micile ei lupte casnice cu praful sau cu petele de pe aragaz, serioasa in aranjarea pantofilor, serioasa iubindu-te, vesela aratandu-ti dragostea, agresiva si feminina deopotriva.

Nu e o femeie “mai altfel” decat celelalte, dar de ce nu o poti vedea cu aceeasi ochi nepasatori cu care le privesti pe altele, chiar si atunci cand le admiri frumusetea?

Pentru ca stii ca aceasta femeie ti-a dat vibratiile ei, pentru ca stii ca nici o alta nu iti poate intelege atat de bine mediocritatile, nu iti savureaza atat de mult invingerile, nu iti mangaie atat de bine caderile, fara urma de compasiune, ci plina de rabdare si tact.

Iti umple zilele, iti submineaza masculinitatea lasand parfumul ei inconfundabil in parul tau, in masina ta, iti gateste oua ochi in forma de inimioare si te priveste aspra ca un adevarat fuhrer cand ii incalci micile intimitati de femeie.

E fragila, dar nu stii de unde isi trage puterea si rezistenta necesara pentru a face fata incercarilor zilnice, umblatului pe tocuri chinuitoare sau negocierilor de la piata.

Ai suparat-o, v-ati certat, ai lasat-o singura. A doua zi o suni.. iti raspunde indiferenta spunand ca e ocupata, dar tu stii bine cat de mult a asteptat telefonul tau. Cand o vei vedea, vei observa si cearcanele din jurul ochilor. O imbatranesc, o uratesc, dar au aparut din grija ei pentru cearta peste care tu ai trecut usor, la care nu te-ai mai gandit de loc dupa ce ai adormit. Ea s-a gandit mereu, in somn sau in nesomn…

S-a consolat cu o cafea intre prietene, s-a consolat cumparandu-si o bluza de culoarea piersicii pe care acum o poarta. Urasti culoarea bluzei ei noi, te face sa te gandesti la sirop prea dulce si iti intoarce stomacul pe dos. Dar cat de bine ii vine, si cat de bine stie ca o placi si ca o vrei!

Te fixeaza cu privirea ei vulgar de franca si curajoasa. Te-ar citi, daca ar putea. Ar vrea sa stie tot despre tine, pana si cel mai mic amanunt. Te-ar aduna din bucati, te-ar construi si te-ar reconstrui in jurnalul ei pe care, crede-ma, nu ai vrea sa-l citesti. Ai vedea cat de mult te iubeste, te-ai speria de tumultul trailor ei. Ea stie sa planga de prea multa dragoste, pentru ea plansul de fericire nu se intampla numai in filme, ea are lacrimi in colturile ochilor cand isi inghesuie capul in umarul tau, in bratele tale, incercand sa te respire cu totul.

Iar ceea ce simte, nu o sperie. Ai aflat deja cat de mult te poate iubi? Nu, si poate ca nici nu ai putea intelege vreodata ce simte o femeie cand este indragostita. Chiar daca rade de strungareata ta dintre dinti, sa stii ca in sufletul ei o adora pentru ca este a ta. Chiar daca detesta convorbirile despre fotbal, cand discuta cu tine despre asta, e altceva, pentru ca e “fotbalul tau”, pentru ca e ceva din tine, pentru ca desi habar nu avea la inceput ce inseamna “opsait”, acum a invatat cautand pe google, si a aflat care e problema cu offside-ul.

Ti-a dat si iti va da caldura si profunzime cu bucuria cu care copii ofera jumatate de portocala celui mai bun prieten.

Daca ai gasit o femeie adevarata vei stii despre ce vorbesc. E a ta, 99%.

Pentru ca in momentul in care iti vei dori libertate, ti-o va da fara sa te faca sa simti cat de mult o doare. A pastrat pentru ea 1%. Atat ii este suficient ca sa se reconstruiasca. Nu vei pleca niciodata din viata ei cu totul, te va metamorfoza, te va transforma dupa cum noul curs al vietii i-o cere. Va duce amintirile voastre in continuare, dar asta nu o va impiedica sa mai poata iubi din nou.

Va iubi asadar din nou. Asta nu inseamna ca se va indragosti de primul venit. O nu! Pe cat de buna si iertatoare a fost cu tine, pe atat de nemiloasa poate fi cu alti barbati. Cel mai probabil va stoarce lacrimi si rugaminti pe unde va trece dupa plecarea de la tine. Si nu va avea remuscari. Asta pana cand va intalni un altul, cu nimic mai bun poate, dar caruia ea ii va acorda credit si in iubirea caruia se va arunca inchizand ochii strans, deschizand inima larg.

Iar din acel 1% pe care si l-a pus deoparte va dezvolta ceva mai maret, ceva mai bun. Pentru ca din infrangeri invata, din durere devinde mai puternica, din dragoste pierduta devine dragoste regasita.

Ai crezut ca ii ceri imposibilul? Mai gandeste-te putin. Ea este capabila sa ti-l dea.

3 comentarii:

Monica spunea...

"Capabila sa dea imposibilul"...O lacrima fugara imi apare pe obraz,insotita apoi de un zambet larg.Multumesc.E foarte tare:)

Raluca spunea...

Cata dreptate ai in aceste randuri. Ce bine ar fi daca le-ar citi cat mai multi barbati si mai ales daca ar incerca sa le inteleaga...

adina spunea...

"eragarl"

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords