miercuri, 18 mai 2011

Daruieste viata!

Dana Işpan e unul dintre puţinii oameni lângă care m-am simţit bine încă din prima zi de muncă, când eram începătoare, aeriană şi habar n-aveam în ce lume am nimerit. Prin dezinvoltura şi căldura ei mi-a emanat seninătate, fără să fi fost nevoie să îmi adreseze mai mult de câteva cuvinte. E omul în preajma căruia e plăcut să te afli, chiar şi atunci când nu vorbeşti. Unii oameni pur şi simplu nu au nevoie de cuvinte. E o plăcere doar să fii lângă ei, să-i vezi atât de activi şi de siguri pe ei, încât automat te relaxezi şi tu.


Văzând-o atât de viguroasa şi de implicată în munca cu copii cu deficienţe, nu mi-aş fi putut-o imagina doborâtă nici măcar de o răceală. Din nefericire, soarta loveşte cu toată forţa unde şi când te aştepţi mai puţin… Dana este diagnosticată cu tumoră cerebrală.


Prima luptă cu această boală crâncenă a dus-o în 2003, când, la doar 29 de ani, pe când viaţa adevărată abia a început, s-a luat de piept cu soarta.


Acum, după 7 ani, este din nou încercată de viaţă. Sistemul românesc de sănătate îşi murdăreşte oribil încă odată conştiinţa: în toţi anii de după operaţie, Dana şi-a făcut analize la un spital de stat (nu uitaţi că lucrează în aparatul bugetar, deci nu şi-a permis analize mai costisitoare). Din cauza aparaturilor învechite, sau dintr-o cumplită eroare umană, RMN-urile anuale au arătat că nu există o recidivă locală.. când de fapt, în toţi aceşti ani, boala evolua pe tăcute.


Pe când Dana îi mulţumea lui Dumnezeu în fiecare zi că a supravieţuit, că se poate bucura de viaţă, oamenii, sistemul, ţara asta de a căror copii bolnavi se îngrijeşte zilnic, îşi bătea joc.


Dana vrea să trăiască! Are nevoie de viaţă, pentru a-şi putea vedea copilul mare, fetiţa pe care o creşte singură!


Ȋnainte de a închide această pagină, gândindu-te că “e doar un alt anunţ umanitar”, stai o clipă!


Spune, ai copii? Tu cum te-ai simţi să ştii că îi laşi în viaţa asta crâncenă singuri, înainte de a-i vedea pe picioarele lor?


Ai o mamă, un tată, o persoană pe care o iubeşti? Cum ar fi să te gândeşti că de mâine ai putea să-I pierzi?

Cum ar fi să afli că viaţa ta depinde de o sumă de bani? Să ştii că totul se va sfârşi pentru tine dacă nu vei avea mijloace materiale destule pentru a te salva??


Oare poţi pune egal între o viaţă de om şi nişte hârtii?


E strigător la Dumnezeu! Probabil că nici tu nu te-ai putea uita în ochii acestei femei, aşa cum nu pot nici eu… Nu ai avea ce să-i spui, te-ai simţi mic şi infim pe lângă această fiinţa care, pentru a doua oară în viaţă trece printr-o nenorocire atât de mare.


Ironia cea mai mare este faptul că tot noi, cei din jurul ei, predispuşi să o compătimim, ne luăm curaj de la ea! E atât de puternică încât nu ne lasă alternativă. Când alţii şi-ar plânge de milă şi ar dispera, ea se poartă de parcă e normal să fii atât de tânăr şi atât de bolnav, de parcă ar fi normal să rişti să nu ai timp pe această lume să-ţi creşti copilul!


Iar tu, care citeşti aceste rânduri, învaţă ceva de la Dana: înainte de a te intrista, gândeşte-te că tristeţea ta nu o va ajuta! Ea are nevoie de ajutor concret. Suma de 50.000 de Euro de care are nevoie pentru a putea fi operată, este prea mare pentru ea.


Dana duce o povară uriaşa pe umeri, pe suflet. Ajut-o să o ducă! Orice sumă, oricât de mică, poate fi decisivă!


Donează pentru viaţă!


CONT BRD LEI


COD IBAN : RO27BRDE360SV22144303600


CONT BCR EURO


COD IBAN: RO38RNCB0805105954330001


COD SWIFT (pt. strainatate) RNCB ROBU


Să nu o lăsăm singură! Să punem mână de la mână, să fim suflet pentru suflet!


Citeşte povestea Danei aici: http://ispandana.wordpress.com/2011/05/13/anunt-umanitar/


Dumnezeu să ne dea înţelepciunea de a nu trece cu vederea, de a ajuta, de a salva un om, de a nu lasa un copil fara mama lui!


Niciun comentariu:

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords