duminică, 7 februarie 2010

O idee ca un zambet



De mult timp imi incoltea mie in minte ideea de a mai publica din cand in cand ceea ce scriu… pentru ca marturisesc, o fac zilnic, din placere. In mintea mea se incalcesc mereu si mereu idei, fraze, ganduri, citate pe care le credeam deja uitate, de a caror bogatie ma bucur chiar si atunci cand activitatea mea e una plictisitoare, dar pe care nu o pot evita.

Stand la masa (lucru care imi displace profund, in special daca mananc singura, adica in 95% din timp) gustul sau mirosul mancarii imi declanseaza uneori adevarate trairi proustiene: mi se invalmasesc rapid in suflet senzatii, emotii din trecut. Si de aici, epopeea continua: cum trecutul si viitorul in timpul starilor mele de reverie se impletesc armonios si uneori se suprapun, apar idei neasteptate. Apar senzatii vechi, in forme noi. Ma vad eu pe mine, intr-o lumina diferita, o alta Andree decat cea cunoscuta. Si uite asa, imaginatia mea zburda vesela pe campii. Ma bucur intens de aceasta senzatie de libertate: pot gandi ce vreau, nu am limite, pot face asocieri extreme, nu ma impiedica nimic, pot sa cred ca Ashton Kutcher e vecinul care-mi repara prizele, pot sa cred linistita ca oile in stare naturala sunt verzi si pot sa imi inchipui de pe acum cum vor arata copiii mei, si ce ochi albastri va avea fica-mea.

Evident ca nu voi posta pe blog toate toate gargaritele din capul meu. In schimb, pentru ca mi-am dat licenta asta vara pe tema basmului terapeutic si am indragit foarte mult aceasta tehnica, promit sa postez lunar cate o astfel de metafora cu valente terapeutice si motivatoare, creata de mine. Acesta este nucleul blogului meu.

In rest, vreau ca randurile mele, desi needitate si nerevizuite prea mult ca sa nu le alterez autenticitatea, sa se rezume la o singura idee:Nu subestima niciodata inceputurile modeste! Un lucru extrem de mic poate avea proportii uriase sub lumina emotiei potrivite, si iti poate aduce starea de fericire, care e pana la urma doar optiunea ta. Alegi sau nu sa fii fericit!


Aceasta e asadar idea pe care vreau sa o promovez. Este simpla, dar linistitoare, si se raspandeste din gura in gura, la colt de strada sau intre cearseafuri.. o idee ca un zambet...

5 comentarii:

Stefan spunea...

eu...

Unknown spunea...

Asteptam urmatoarele ganduri :D Spor la scris

Unknown spunea...

Asteptam urmatoarele ganduri. Spor la scris! :D

Unknown spunea...

My beautiful and smart sister :*
Sunt mandra de tine!
Spor la scris!

raluca spunea...

Abia astept sa ma pot lauda cu faptul ca acea Andree e celebra mea verisoara. Si acum, ca de la un psihopedagog la altul o incurajare la inceput de drum: "You go girl!"

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords