joi, 11 februarie 2010

Unde esti?


Ora era tarzie, si fumul atat de des incat ma usturau ochii. Tineam in mana o ciocolata calda si invarteam meticulos in ea. Muzica era potrivita atmosferei: se auzea o voce de femeie care canta foarte dulce, rotunjind vocalele.


El statea in fata mea, si invartea in mana o pereche de chei, cred. Era in mod vizibil putin agitat. Cu toatea astea, ii auzeam undeva in fundal vocea vesela si optimista, povestind ceva al carui sens nu ma puteam concentra sa il inteleg.


Zambea. I-am zambit inapoi, iar zambetul lui s-a intins pe toata fata, dezvelind dintii frumosi, cu canini ascutiti, care ma duceau cumva cu gandul la o felina. A continuat sa povesteasca, incercand sa ma implice in discutie. Totusi, nu reuseam pur si simplu sa ma adun indeajuns.


Ii cercetam cicatricea mica de langa buze, cumva amuzata de dragalasenia ei. La un moment dat, a tacut.

Mi-am ridicat privirea si m-am uitat in ochii lui. Erau seriosi. A urmat Intrebarea, evident.

-Andreea, unde esti?

Si… m-am trezit!!! Da, Andreea, unde naiba esti?

Pai… sa vezi… Nu, Andreea, m-am certat, de ce eziti? ! Unde dracu esti, unde dracu esti?


Si, apoi, cutremurata de intrebarea lui si de intrebarile pe care mi le-am ridicat eu insami, mi-am amintit: sunt unde trebuie sa fiu.


Sunt pe drumul meu. Am zile in urma, am zile in fata. In fiecare zi traiesc, in fiecare zi invat, in fiecare zi mai urc cate o treapta. Nu ma mai dor eforturile, am incetat sa astept sa urce cineva alaturi de mine. Pot sa o fac atat de bine si singura! Cineva oricum intr-o zi imi va prinde ritmul.

Am ceva de zis, am multe lucruri de oferit celor de langa mine, si primesc cu usurinta darurile pe care au decis sa mi le ofere: prietenii, sentimente, melodii care ne apartin, cuvinte care ne fac sa radem, tristeti impartasite si castiguri nesfarsite.


M-am uitat repede printre zilele si lunile care au trecut, ca si cum as fi rasfoit grabita un album de poze, si mi-a venit sa chiui: am castigat!


M-am linistit asadar, dandu-mi seama ca sunt pe drumul cat se poate de bun: imi urmaresc visele, le vanez, le vreau ale mele! Vreau sa le pot pipai, si o voi face. Cu fiecare zi, ma apropi de ele, ma apropi de omul care vreau sa fiu.

-Sunt aici, i-am spus, intinzand mana ca sa i-o pot ajunge pe a lui. Sunt aici, departe.


S-a uitat nedumerit la mine o clipa. Ochii i s-au adancit si s-au tuburat ca o mare. Mi-a parut rau… iar el a inteles.


M-a condus acasa, dar conversatia a fost seaca si fortata.
L-am luat in brate: “Multumesc ca ai inteles!” .

-Da, a raspuns.

Si pentru a intrerupe tacerea jenanta, am spus razand: “oricum, sa stii ca nu ai pierdut nimic”.

Si intr-adevar, nu pierduse nimic. Pentru ca eu m-am castigat prea mult pe mine insami.


Da-mi, Doamne, timp sa le fac pe toate! Sa gasesc intelepciunea de a implini lucurile la timpul lor. Sa gasesc intelegerea si rabdarea pentru cei de langa mine. Sa gasesc puterea de a-i ridica pe cei care au nevoie, fara a ma dezechilibra eu insami. De a iubi drept fara sa astept nimic inapoi. De a-mi bifa toate visurile, si de a avea ambitie sa nascocesc mereu altele noi.

Eu sunt pe linia dreapta. Nu ii vad capatul, dar vad fiecare metru ce urmeaza in fata mea. Si metru cu metru simt viata mai mult.


Tu? Unde esti? Ti-ai gasit drumul? Trezeste-te la viata!Nu adormi! Nu adormi! Nu adormi, altfel te vei pierde! Nu e drept fata de tine!

Cele mai frumoase vise oricum se intampla in realitate!

3 comentarii:

RalexGT Evolution spunea...

Asta e cel mai fain pana acum :)
Cred ca majoritatea se regasesc in el.
Asta nu inseamna ca celalalte post-uri nu mi-au placut.
Keep up the good work girl.
Have fun! :*

Spy spunea...

Interesant ... imi place cum analizezi fin interactiunea sociala. Imi place ideea de crestere a ta ca persoana. Nu-mi place egoismul.

Raluca spunea...

"Cineva oricum intr-o zi imi va prinde ritmul." Asta-i ce mi-a placut cel mai mult, dar daca stau sa ma gandesc putin imi dau seama ca si noi, la randul nostru, trebuie sa incercam macar sa prindem ritmurile celor dragi, alfel riscam sa-i obosim. Cred.

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords