luni, 8 martie 2010

La multi ani, Mama!


E 8 Martie.

Nu mai pot tine pasul cu atatea asa-zise sarbatori, si nici nu ma incanta in mod deosebit sarbatorirea zilei de 14 Februarie, sau celei de 1 Martie (care ma bucura doar pentru ca e inceputul primei luni de primavara) .


Ziua de 8 Martie insa ma emotioneaza prin faptul ca ma duce cu gandul la mama.


Da, acest post va fi personal. Extrem de personal. Si de aceasta data cu siguranta nu voi putea zugravi in vorbe tot ceea ce simt.


Pentru ca relatia mea cu mama este mai presus de orice cuvinte, e o legatura de dragoste imensa care a inceput candva in urma cu 23 de ani, intr-una din clipele acelea mici si insesizabile de care nimeni nu isi va mai aduce vreodata aminte. O legatura vie, fara limite in spatiu, timp, viata sau moarte.


Pentru ca daca pamantul acesta s-ar rasturna cu susul in jos, ea il va intoarce la loc pentru mine si pentru sora mea. Pentru ca daca lumina ar disparea, ea ar gasi o modalitate de a face si cea mai obscura stea sa lumineze pentru noi. Pentru ca ori de cate ori lumea imi pare lipsita de miracole, gandindu-ma la inima ei, imi dau seama ca minunile exista printre noi.


Pentru ca iubirea ei, venita dintr-un suflet omenesc chinuit de grijile zilnice este parca neomeneasca prin imensitatea ei.


N-am cuvinte, mama draga.

Iti multumesc pentru ca m-ai crescut, si pentru ca m-ai lasat apoi sa plec, chiar daca a durut. Iti multumesc pentru ca din mama mea ai invatat sa devii prietena mea, pe masura ce timpul m-a ridicat.


N-am cuvinte, mama draga.

Pentru noptile in care nu ai pus capul pe perina de grija noastra. Pentru zilele care incepeau si se sfaseau pentru noi. Pentru ca stiu ca primele si ultimele tale ganduri ne apartin noua.


N-am cuvinte, mama draga.

Iarta-ma ca nu pot fii mai mult. Iarta-ma daca te-am dezamagit uneori, poate o voi mai face si alta data, fiindca asta sunt eu: fac ce simt, si tu ma cunosti. Si totusi, ce divinitate isi varsa puterea intreaga in sufletul tau, de ma iubesti si ma sprijini in tot ce fac, bun sau nu?


N-am cuvinte, mama draga.

N-am cuvinte pentru mainile tale muncite, pentru ridurile din jurul ochilor ce au imbatranit urmarindu-ma cum cresc, pentru picioarele care au facut mii de kilometri in cautarea unei zile mai bune pentru noi.


N-am cuvinte, mama draga.

Pentru familia noastra, pentru tata, pentru noi.


Si nu, n-am cuvinte.. pentru ca..


….pentru ca ma iubesti cu perfectiune in ciuda imperfectiunilor mele.

2 comentarii:

erika spunea...

La multi ani si tie draga mea!
La multi ani fetelor mele!
Sunteti unice, perfecte fiecare in felul ei si sunt foarte mandra de voi. N-as vrea nici un minut sa fiti altfel decat sunteti si nimic din lumea asta n-ar avea valoare daca n-ati fi voi.
Si pentru ca sunteti femei (si e minunat lucrul acesta) veti intelege (Adina a inteles deja cu siguranta) ca e minunat lucrul acesta si e minunata implinirea pe care mi-a dati voi.
Va iubesc din tot sufletul, mama

Anonim spunea...

La multi ani sisa mea extrem de draga!
Recunosc ca am o lacrima in coltul ochiului dupa ca am citit ce ai scris mai sus!
Si de asemenea mai recunosc ca nu e doar una. Ce sa facem noi astea sensibile? :P

La multi ani mamei tale, care este intradevar speciala si m-a facut sa ma simt binevenita de fiecare data.

La multi ani si Adinei si Ralucai si tuturor femeilor pe care le-am cunoscut prin intermediul tau.
O sa ramaneti mereu la fel de speciale pentru mine.

O primavara frumoasa !

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords