vineri, 26 februarie 2010

Educa-te, femeie!




Probabil mi se va spune ca sunt doar rautacioasa. Probabil ca mi se va spune ca sunt prea ironica sau incisiva. Cel mai probabil voi fi acuzata ca ma alatur taberei celor mai mari dusmani – porcii de barbati.

Totusi, articolul acesta e scris in urma unei intamplari nefericite la care am avut deosebita placere – sau nu – sa particip astazi. Stateam linistita in oras la un suc, aveam o conversatie placuta si ma bucuram de viata. La un moment dat, mi-am dat seama ca nu ma mai pot concentra pe convorbirea in care eram implicata, si cautand in jurul meu elementul perturbator mi-am dat seama ca eram deranjata de doua voci pitigaiate de la masa din spatele meu. Doua (pupeze) fete discutau intens despre cat de nenorociti pot fi absolut toti barbatii din univers, si cum una dintre ele, biata de ea, a fost parasita pe nedrept, evident, de un individ care “a urmarit un singur lucru, si dupa ce a obtinut ce si-a dorit, m-a parasit fataaaaa”. Mi-ar fi parut poate rau de ea daca nu ar fi vorbit in gura mare sa auda toata lumea din jur despre cat de ingrozitori pot fi exponentii speciei masculine, si daca as fi simtit macar putina tristete in vocea ei. Dar nu era suparata si nu suferea, era doar foarte enervata.

Dintr-un ghinion, s-a intamplat ca individul respectiv sa treaca prin fata barului. Oooo nuuu – nu va puteti imagina ce a urmat. In secunda doi, fata s-a ridicat ca o leoaica turbata si s-a napusit efectiv asupra lui, facand un scandal de toata frumusetea in mijloc de strada. Barbatul era rosu de jena pana in varful urechilor, probabil ca isi dorea sa fie inghitit de pamant, dar cum asa ceva practic nu se poate, a trebuit sa suporte o criza imensa de fata cu multa lume care se uita pe jumatate amuzata, pe jumatate scarbita la ei.

Acesta nu este un caz izolat, dar din pacate nici singular.

De unde placerea asta a unor femei de a se face de ras?

Probabil ca toate femeile din lume fac parada de viata lor sentimentala de fata cu prietenele. Nu exista nicio relatie, chiar extraordinar de secreta, pe care sa nu o impartaseasca macar celei mai bune prietene. Ce rost are sa fii cu Gigel pe ascuns, daca nu stie chiaaar nimeni?! Asta nu, niciodata! Nu exista inel de logodna care sa nu fii fost aratat unei ciurde de femele semi-lacrimande de emotii, cu toata istorisirea cererii povestita din fir in par. Nu, nici macar un flirt de care sa nu se fi povestit indelung la telefon si dezbatut cum se cuvine.

Asta e natura femeilor, si cele care pot sa fie absolut secretoase in legatura cu viata lor privata sunt in inferioritate numerica covarsitoare.


Una inseamna insa sa dezbati tot ce misca cu o prietena sau doua, alta e insa gustul pentru penibil a unor femei. Scandaluri in public, inscenari, urmariri si muuulta galagie – de unde toate astea? De ce toate astea?

Spunea o prietena ca poate aceste femei sunt pur si simplu proaste. Sa fie oare asa? Nu cred – am vazut si barbati prosti pe lume, si totusi ei nu se manifesta in acest mod.

O alta problema care pe mine ma irita este cea a femeilor care isi vand imaginea, dar cer inapoi substanta. Adica esti o tipa deosebit de frumoasa, dar nu ai citit o carte in viata ta, nu reusesti sa legi o fraza coerenta, nu ai despre ce sa vorbesti in afara de noile trenduri si despre moda, plictisesti prin mediocritatea ta – dar vrei sa fii apreciata si iubita de un barbat destept (pampalaii nu plac – yex).

Draga mea, te-ai axat pe infrumusetarea fizicului tau in toate felurile posibile, neglijand celelalte aspecte care tin de dezvoltare a unei personalitati frumoase, de cultivare a bunului simt si de ascutire a spiritului. Acum de ce te plangi ca toti barbatii sunt porci? Ei au luat de la tine exact ce aveai de oferit.

In general, femeilor le place sa creada despre ele ca sunt frumoase, angelice, pure, silfidice si pe undeva superioare barbatilor, niste gorile proaste ghidate dupa instinct si atat.

Serios? Nu cumva esti la fel de umana ca si ei? Nu cumva esti egoista in egala masura? Nu cumva cauti si tu intr-o persoana de sex opus cerinte construite exact dupa criteriile tale? Esti mai buna decat un barbat? Nu. Poate ca esti intr-adevar putin mai sensibila si mai dragastoasa, dar au si ei atuu-rile lor. Ma scoate din sarite feminismul care promoveaza superioritatea femeii fata de barbat. De ce sa iti scoti in evidenta calitatile tale comparandu-le cu punctele slabe ale celuilalt?

De ce trebuie sa fim mai bune? Nu am putea sa fim cumva egale in drepturi, dar complementare barbatilor? Pentru ca desgiur ca in altceva decat in drepturi nu putem fii egale. O femeie poate avea aceleasi drepturi, repet, pentru ca asta e normal si nu se discuta. Dar nu poate sa fie exact ca un barbat. La fel de idiot ar fi sa ne inchipuim ca un barbat ar putea fi exact ca o femeie. O femeie si un barbat formeaza impreuna un pahar de Cola. Femeia este lichidul, iar barbatul acidul. Ce ar fi o Cola fara acid? Ar mai exista Cola fara lichid? Aaaa… nu. Lichidul cu acidul nu sunt acelasi lucru, evident. Dar se completeaza si formeaza impreuna o chestie a naibii de buna.

Aruncam cu pietre in partenerii nostri, acuzandu-i de insensibilitate si de superficialitate, fara sa ne uitam inainte putin la noi insine. Se poate, normal, ca un barbat sa fie pur si simplu un nenorocit, nu se exclude, dar se poate ca si noi sa ii speriem de multe ori, avand tendinta clara de a sufoca, de a dresa, de a POSEDA.

E usor sa dai vina pe altii si sa spui ca pur si simplu toti barbatii sunt porci ordinari, si ca tu, nevinovata si neprihanita, ai facut tot ce ai putut pentru el. Pai poate ca ai cam exagerat. Nu esti maica-sa! Nu trebuie sa uiti sa te ingrijesti pe tine in nestavilita ta dorinta de a-l servi, calcandu-i sosetele la dunga. Nu trebuie sa fii un robot casnic care aduna mereu camasile pe care le arunca cu neglijenta prin casa. De ce ai face asta, ai inebunit? Te sacrifici ca o proasta, el pana la urma oricum se va uita si oricum ii vor fugi ochii dupa o femeie independenta si puternica, si posibil te va tine pe tine ca sclava. Tu singura ti-ai ales rolul.

La vremuri noi, se cer atitudini noi. Se cer revizuiri ale comportamentelor si obisnuintelor. Nu esti o gospodina, daca e destept va intelege ca si tu lucrezi cot la cot cu el, si ca ingrijirea casei si, mai mult, a relatiei voastre este de datoria amandurora.

Nu te lasa subjugata, dar nici nu subjuga! Alege-l pe barbatul care crezi ca este compatibil cu tine, si joaca-ti rolul de femeie cu demnitate. Fii sotia,ajutorul, prietena, amanta, confidenta lui, nu servitoarea lui, nu mama lui (mai are una in caz ca ai uitat). Pe urma degeaba te vei plange ca tu ai dat totul si nu ai primit nimic. El se va alege cu jignirile si va pleca urgent, iar tu vei ramane cu frustraile si cu impresia ca toti sunt niste animale fara suflet.

Nu ai simtul penibilului? Nu vezi ca ipostazele proaste in care au femeile tendinta sa se puna (cotofene care fac scandal in public, amazoane wannabe care declara ca femeia e totul, iar barbatul doar un instrument, servitoare si sclave care se plang ca sunt inselate de barbati si asa mai departe) sunt absolut jalnice?

Nu ma intelegeti gresitl, nu spun ca noi suntem defecte si ei sunt magici. Doamne fereste. Fiecare padure are uscaciunile ei. Nu fac elogiu barbatului si nu cred ca ne este superior.

Doar ca mi-as dori foarte mult ca femeile sa inteleaga in sfarsit ce sunt ele, in comparatie cu ele insasi, nu cu sexul opus. As vrea tare mult sa vad mai multe femei echilibrate si mai putine mahalagioaice. Mai multe femei stapane pe ele si pe feminitatea lor, si mai putine frustrate care se ascund si se fac mici de tot cand merg pe strada cu capul in pamant. Mai multe femei sensibile si senzuale, dar de loc dependente, si mai putine nikite care se comporta ca niste oi behaitoare.

Am scris acest articol chiar putin inainte de Ziua Femeii, lucru care ar putea fi interpretat ca o ironie in plus. Dar nu este. Chiar cred in puterea adevarata a femeilor, in capacitatile lor si in atuu-rile lor. Nici daca ar mai fi sa ma nasc inca de 10 ori nu as alege sa fiu barbat. Si tocmai pentru ca am avut bucuria de a intalni in viata mea femei adevarate, frumoase, inteligente, stapane pe ele si fantastice ma doare sa vad ca sunt atatea altele care isi bat joc de feminitatea lor.

Cultiva-te, femeie! Dezvolta-te si fii verticala! Fii sotia sotului tau, mama copilului tau, prietena amicelor tale, joaca-te cu puterea ta! Nu iti incurca rolurile, nu iti vinde pielea si gaseste-ti echilibrul!


Fii Om si iesi din penibil! Prima ta responsabilitate este fata de tine. Apoi nu uita ca ai primit poate cel mai mare dintre daruri, maternitatea.


De ce te complaci? De ce nu te cizelezi? De ce iti faci toate astea?

Educa-te, ca mai apoi sa iti poti educa copii!

Educa-te, ca mai apoi sa fii mandra de tine!

Educa-te, fii stalp in viata ta!

Educa-te, ofera si primeste fericire.

Educa-te si ingrijeste-te!


Deschide-ti ochii, mintea, inima, spiritul, urechile - tot: te-am certat pentru ca poti mult mai mult, m-ai inteles?

4 comentarii:

Unknown spunea...

Da, nu e chiar asa cu toamna, e adecarat cam 90% dar mai sunt si exceptii...
Dar poate pe aia 90% nu ii intereseaza ca pitipoancele lor sa stie sa formuleze o fraza, (nu pe hi5, bine ca si acolo sunt mai praf), deci e si vina lor ca le-am cerut sa fie asa, dar se pare ca ele au luat-o prea in serios.

Si e adevarat ca multe fete sunt foarte atacate ca au fost parasite si se plang, dar mai mult se plang ca nu au avut ocazia sa dea ele "papucii" primele...asta e. Nu are nici o treaba cu dragostea sau ce o fi fost intre ei.

Acum sa nu fim rai, mai sunt si exceptii, dar ce zice Andreea e foarte adevarat, fac asta multe, doar pentru "Show", generatia pitzi.

Foarte tare post-ul, keep up the good work.
Have Fun! :)

Simona spunea...

Mie chiar imi vine sa rad uneori... de femei :) Si eu fac parte din aceasta specie si totusi fac haz de necaz.
Intr-o lume in care Elodia, Magda, Buzuca si mai stiu eu care... fac legea si sunt modele, nu ai la ce sa te astepti.
Subcultura a devenit o arta TV si 90% dintre oameni sunt artisti :)

Unknown spunea...

True Simona true, :) si aia cu Saraciiiiiie.
Sa mor, sunt penale, unele, asta e...
E bine totusi ca ne mai amuzam si noi :)))

Monica spunea...

Intr'adevar femeile au nevoie de o educatie.Asa cum elevii stau in bancile scolii pentru a-si dezvolta abilitatile,asa si femeile ar trebui sa constientizeze aceasta nevoie permanenta a lor de a evolua.Si cred ca nu numai de femei e vorba.Ci de specia umana in general.De ce atunci cand intalnesc binele,sau cel putin asta cred,renunta sa mai lupte...de parca ar fi un moment in care poti sa zici ca viata ta e asezata?Aceasta nevoie a oamenilor de a fi SIGURI pe viitor sau macar sa-si creeze aceasta iluzie,ii impiedica sa vada ca viata este necunoscut,evolutie si nesiguranta.

 
Din lumea celor care mai cuvanta... - Free Blogger Templates, Free Wordpress Themes - by Templates para novo blogger HD TV Watch Shows Online. Unblock through myspace proxy unblock, Songs by Christian Guitar Chords